Kristof Calvo positief over Vivaldi-coalitie: "Mislukken is geen optie"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Er wordt volop gewerkt aan een Vivaldi-regering en dat betekent dat Groen de oppositiebanken zal inruilen voor regeringsdeelname. Kopstuk Kristof Calvo voelt vertrouwen tussen de 7 partijen die de gesprekken voeren en zegt dat mislukken geen optie is.

"Rond de tafel voel je dat er vertrouwen is gegroeid en het belang daarvan mag je niet onderschatten. We willen opnieuw respect brengen in de politiek. We moeten met dit vertrouwen aan de slag om keuzes te maken."

"Tegen 1 oktober moet er een nieuwe regering zijn. We zitten ondertussen bijna 2 jaar na de val van de regering over het VN-migratiepact. Mislukken is wat ons betreft geen optie", aldus Kristof Calvo bij VTM Nieuws.

"Wat ons betreft moeten er een aantal heldere, scherpe inhoudelijke keuzes gemaakt worden. We zitten met corona en heel veel mensen hebben het moeilijk. Daar moet deze regering een antwoord op bieden."

"Het debat over eerlijke fiscaliteit is onafwendbaar, het is evident dat er wordt gezocht naar een bijdrage van de allersterkste schouders. Zorgen voor meer ondernemerschap, beter strijden tegen armoede, beter zorgen voor de planeet, zijn dingen die niet tegengesteld zijn maar die elkaar kunnen versterken."