Laatste dagen van Maggie De Block als minister? "Onbeleefd dat ze het niet tegen mij zeggen"

door: STS
Maggie De Block
Afbeelding bron: Photonews

Maggie De Block (Open Vld) is aan haar laatste dagen als minister bezig, als we de geruchten uit de Wetstraat en in de media mogen geloven. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ze een ministerpost krijgt in de komende federale regering.

"Ik ben eerst en vooral blij dat er een nieuwe regering komt. Ik weet dat de kaarten de laatste nacht geschud worden. Het zal met veel partijen een klein aantal ministers zijn (om te verdelen binnen de Open Vld, red.) , dus ik wacht af", zei De Block op Radio 1.

"Ik had nooit gedacht minister te worden. Ik ben in 2011 staatssecretaris voor Asiel en Migratie geworden en heb gedurende lange tijd een hele verantwoordelijkheid mogen dragen. Maar de dag dat je minister wordt, weet je dat er een dag komt dat je het niét meer bent."

Op de vraag of het niet al beslist is, dat ze geen minister meer zal zijn, antwoordde ze: "Ik zou het appreciëren als ze dat tegen mij ook zouden zeggen. Dat zou ik beleefd vinden, als je zo veel voor je partij gedaan hebt. Ik heb altijd graag gewerkt en zal zeker niet stilvallen. Maar als een partij voor andere mensen kiest, vind ik het onbeleefd om het niet tegen de betrokkene zelf te zeggen."

Gezondheid

Als ze geen minister meer zou zijn, zegt De Block wel parlementslid te zullen blijven. "Ik ben verkozen in de Kamer, ik had meer dan 40.000 stemmen. En zitten er met veel minder stemmen. Ik vertegenwoordig de mensen en zal mij altijd voor gezondheid en sociale bescherming blijven inzetten."