Lachaert en De Croo hebben meningsverschil over de selfie van de nieuwjaarsreceptie

door: BVDO
Egbert Lachaert en Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo en voorzitter Egbert Lachaert hebben een verschillende mening over de nieuwjaarsreceptie van Open VLD. De selfie die daarvan op sociale media werd gezet lokte heel veel verontwaardiging uit. 

Premier Alexander De Croo beseft dat het beeld voor de nodige commotie zorgde, maar hij blijft bij zijn standpunt dat er weinig aan de hand is. "Het was geen feest. Het was een mededeling”, zei hij bij RTBF.  

Toch ziet hij ook in dat de foto fout is en de opzet beter anders was geweest. "Het is duidelijk dat in de foto niet het beeld is gegeven dat we wilden geven. Ik denk dat iedereen in het respecteren van de regels van goede wil is. En hetgeen we deden, was misschien niet de beste keuze.” 

Een kleine knieval toch, terwijl voorzitter Egbert Lachaert dat niet wou doen. Volgens hem was er geen vuiltje aan de lucht. "Hier is de echte situatie: een gesprek in een live studio, de band is in een andere kamer. Dat gebeurt elke avond op tv, op welk kanaal dan ook. Alles gebeurde volgens het boekje", zei Lachaert.