"Maar weinig landen waar de mensen het zo goed hebben als bij ons" 

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo heeft op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld enkele sterke punten van ons land in de verf gezet.

"Het voorbije jaar was geen gemakkelijk jaar. Die oorlog in Oekraïne voelen we ook bij ons. Met hoge energieprijzen, met ongeziene inflatie", sprak De Croo.

"Dat is zwaar, voor onze gezinnen en voor onze bedrijven. Daarom hebben we hen maximaal gesteund. Net zoals bij corona hebben we voorkomen dat miljarden aan welvaart zouden smelten als sneeuw voor de zon."

"We hebben datgene beschermd wat het belangrijkste is: mensen hun inkomen, hun spaargeld, hun gezondheid. Het is door die aanpak dat ons land vandaag sterk aan de start komt."

"We zijn vandaag top drie in de OESO voor het behoud van koopkracht. We hebben als Belgen het tweede hoogste nettovermogen ter wereld. Ik zeg dat niet, dat zegt Oxfam."

"Er zijn maar weinig landen waar de mensen het zo goed hebben als bij ons en waar de rijkdom zo eerlijk verdeeld is. Met een stevige middenklasse. En niet onbelangrijk: met het kleinste verschil in inkomen tussen vrouwen en mannen. Daar mogen we best wel fier op zijn."