Ministers van Volksgezondheid gaan belangrijke knoop doorhakken: "Woensdag al"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De ministers van Volksgezondheid gaan woensdagochtend samenzitten om een belangrijke knoop door te hakken over de quarantaineregels voor het onderwijs.

De onderwijspartners, de experten en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zijn het erover eens dat ze de quarantainemaatregelen willen versoepelen.

Ze willen dat enkel kinderen met een coronabesmetting of met symptomen moeten thuisblijven. Nu is de regel dat een klas automatisch moet sluiten als er vier besmettingen zijn.

"Niets is zonder risico. Ik denk dat je het recht op les krijgen moet afwegen tegenover de virologische baten", zei minister Weyts op VTM.

"En nu, met de omikronvariant, is het duidelijk dat je minder ziek wordt en dat er minder mensen op intensieve zorgen belanden. Dat vind ik dat je het recht op leren moet laten doorwegen op de virologische baten."

Wellicht zullen de ministers van Volksgezondheid akkoord gaan met de versoepelingen en kunnen de quarantaineregels op school eind deze week of begin volgende week aangepast worden.

Download nu de gratis app van Redactie24