Paul De Grauwe: "We moeten niét opletten dat de coronamaatregelen de economie zullen schaden"

door: WVDS
Paul De Grauwe
Afbeelding bron: Photonews

Het nemen van coronamaatregelen heeft vaak een impact op de economie. Het is soms zoeken naar een evenwicht tussen het beschermen van de gezondheid van de bevolking en het niet te zwaar impacteren van de economie. Maar volgens econoom Paul De Grauwe moet hier helemaal geen keuze in gemaakt worden.

“Het is een misvatting dat er nu een keuze is tussen de gezondheid van de mensen en de economie. Je krijgt dan vaak te horen dat een lockdown of een avondklok niet mag omdat het de economie gaat schaden."

"Dat is fout", stelt professor Paul De Grauwe in gesprek met Redactie24. "We moeten die maatregelen nemen want een economie waar mensen niet gezond zijn of angstig zijn om besmet te geraken, die produceert niet meer.”

“We moeten de nodige maatregelen in alle geval nemen anders riskeren we kosten en tijd en opnieuw in de ergste extremen van de pandemie terecht te komen en dan valt de economie helemaal stil.”

“We moeten niet opletten dat de maatregelen de economie zullen schaden, we moeten opletten dat in de toekomst de economie niet nog meer geschaad wordt.”

“De horeca en evenementensector zien het meest af van de coronamaatregelen en dus moet die overheid bereid zijn om die mensen te compenseren.”