Testaankoop onthult: "Over deze bekende bedrijven krijgen we meeste klachten binnen"

door: STS
Telefoon - telemarketing
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Testaankoop heeft enkele cijfers uit het jaar 2023 bekendgemaakt. De consumentenorganisatie ontving vorig jaar in totaal 28.027 klachten.

"Het ging voornamelijk om klachten tegen de energieleveranciers, telecombedrijven, bezorgingsdiensten, reisorganisaties en verzekeraars", laat Testaankoop weten.

"Energieleveranciers, en dan vooral Engie, Luminus, Eneco, TotalEnergies en Mega, kwamen het vaakst voor in de top 15 van klachten die we ontvingen, zowel langs Franstalige als langs Nederlandstalige kant. De meeste van deze klachten hadden betrekking op problemen met voorschotten en contracten, het opzeggen van een contract en veranderen van leverancier."

Proximus, Telenet en Orange

"Daarnaast was ook de telecomsector goed voor een groot deel van de klachten, met name Proximus, Telenet en Orange, voor kwesties in verband met facturen, het activeren van diensten of het beëindigen van een contract."

"Komen ook regelmatig terug: verzekeringsmaatschappijen SFAM en Celside Insurance, waarvoor we juridische stappen overwegen omdat er geen minnelijke schikking kan worden getroffen."

Ryanair en Zalando

"Ryanair staat ook hoog in het klassement, vanwege de stakingen van het personeel en alle onzekerheden die daarmee gepaard gaan."

"Zalando staat op de 9de plaats omwille van problemen met leveringen en retourzendingen. Ondanks al onze pogingen weigert het bedrijf vooralsnog om contact op te nemen met eender welke consumentenorganisatie."