Politie voert controles op reizigers tijdens de krokusvakantie op

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Niet-essentiële reizen zijn door de regering verboden. De politie wil tijdens de krokusvakantie dan ook hard controleren en streng optreden bij een mogelijke overschrijding van de grens.

Niet-essentiële reizen zijn door het Overlegcomité verboden tot 1 maart. Op het laatste Overlegcomité werden de maatregelen in alle stilte zelfs verlengd tot 1 april, al liet de premier wel een opening om vroeger te versoepelen.

Met de krokusvakantie in aantocht wapenen de politiezones zich voor controles. "De lokale en federale politie zal daarom controleren aan de grenzen via enkele gestructureerde acties en gerichte patrouilles", bevestigt Nicholas Paelinck van de politie in een mededeling. "Wie een overtreding maakt, krijgt per persoon een boete en wordt teruggestuurd."

"Voor de uitzonderingen, zoals grensarbeiders of reizen omwille van dwingende gezinsredenen, stelt zich dus geen probleem. Ook reizen als onderdeel van het dagdagelijks leven van grensgemeenten en grensregio's is een van die uitzonderingen.”

Over wat al dan niet tot het dagdagelijks leven behoort, zou discussie kunnen zijn. "Grenszones weten perfect wat tot de dagelijkse gang van zaken behoort. Wij leven hier ook", besluit Paelinck.