Politievakbond boos op Vivaldi-regering: "Dat is not done in het hoofd van een agent"

door: WVDS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politievakbond ligt op ramkoers met de regering-De Croo. Carlo Medo van politievakbond NSPV vertelt dat de regering de gemaakte beloftes niet nakomt.

“In de beleidsverklaringen lees ik: ‘We gaan de politiejob aantrekkelijker maken, we gaan 1.600 mensen rekruteren’. Maar ik kan u zeggen dat die 1.600 man juist genoeg is om de uitstroom van de gepensioneerden op te vangen, dus eigenlijk blijft dat gat even groot.”

“Daarnaast beknibbelt men ook op de budgetten. De federale politie moet zo maar eventjes 100 miljoen besparen tussen nu en 2024", vertelt Carlo Medo in gesprek met Redactie24.

"Als de regering signalen geeft om de job aantrekkelijker te maken, en daarna doe je andere zaken dan dat je belooft, in het hoofd van een politieman is dat ‘not done’.”

Wispelturigheid van regering

“We zijn mensen uit één stuk, politiemensen beslissen in een honderdste van een seconde wat er moet gebeuren. Die wispelturigheid van de regering wordt niet aanvaard, daar zijn ze echt verbouwereerd over.”

“Dikwijls horen we vanuit de overheden dat onze acties zeker niet zullen zorgen dat er jongeren kiezen voor de politie. Alleszins kunnen ze overtuigd zijn dat ze een vakbond hebben die opkomt voor hen, die garantie hebben ze, want vanuit de overheden is dat meestal niet het geval.”