PVDA razend op minister Frank Vandenbroucke: “Onaanvaardbaar wat hij aan het doen is”

door: PMN
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke besliste dinsdag dat hij de commissie gezondheid van de Kamer niet te woord wil staan. De commissieleden wilden hem vragen stellen over de vaccinatiecampagne.

Bij PVDA zijn ze razend op de minister. "Het is onaanvaardbaar dat de minister de lippen stijf houdt en beslist om niet te antwoorden op de nochtans zeer prangende vragen die we ons hierbij kunnen stellen" aldus Sofie Merckx, huisarts en volksvertegenwoordigster voor de PVDA in de Kamer. 

"Het is ook niet normaal dat de minister wél ingaat op uitnodigingen om zijn beleid toe te lichten in de tv-studio's, maar weigert om verantwoording af te leggen in het parlement."

De PVDA dringt erop aan dat het debat over de vaccinatiecampagne zo snel mogelijk plaatsvindt. “De minister garandeerde toen dat de logistiek volledig uitgedokterd zou zijn op het moment dat de coronavaccins er zouden zijn”, gaat Merckx verder. 

“Hij ging zelfs de weddenschap aan en verzekerde dat de verdeling en inentingen 'naadloos en snel' zouden verlopen. 'Als dat niet lukt, moet u op mij schieten', was zijn boodschap. Vandaag loopt zijn weddenschap af en moeten we de minister op zijn belofte aanspreken. Het is niet normaal dat de minister het debat hierover uit de weg wil gaan."