PVDA verzet zich met hand en tand: "Ze hebben niet geluisterd naar de woede over deze beslissing"

door: STS
Raoul Hedebouw
Afbeelding bron: Photonews

PVDA blijft zich verzetten tegen de geplande sluiting van 44 loketten in de treinstations, een beslissing die de raad van bestuur van de NMBS nam.

"Ze hebben blijkbaar niet geluisterd naar de woede over deze beslissing. Gebruikersverenigingen, spoorpersoneel, de Nationale Hoge Raad voor Personen met een Handicap, bejaarden...", zegt Raoul Hedebouw, fractievoorzitter van de PVDA in het federale parlement.

"De enigen die de loketten gesloten willen zien, zijn de partijen die in de Raad van Bestuur zitten, de minister van Mobiliteit en de directie van de NMBS. Als ze het aan de gebruikers hadden gevraagd, zouden ze wel gemerkt hebben dat dit geen populair besluit is. Waarom organiseren ze geen volksraadpleging in de betrokken gemeenten?"

Georges Gilkinet

"De enige logica die de raad van bestuur lijkt te aanvaarden is die van de winst. Jammer maar helaas, voor de openbare dienstverlening. Dat liberalen of de N-VA dat doen, dat zou logisch zijn. Maar dat de socialistische bestuurders en een minister van Ecolo het eens zijn met de afbraak van de openbare dienst, dat is niet te begrijpen. Het is duidelijk dat minister van Mobiliteit Georges Gilkinet liever een goede relatie heeft met de CEO van de NMBS, dan met de honderdduizenden dagelijkse pendelaars."