Raoul Hedebouw heeft slecht nieuws: “Enkel zo komen we de winter door”

door: BVDO
Raoul Hedebouw
Afbeelding bron: Photonews

Meer en meer bedrijven en burgers komen in de problemen door de stijgende energieprijzen, maar concrete maatregelen zijn er nog altijd niet.

PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw vindt het erg dat er nog altijd geen oplossingen zijn, terwijl het dossier toch al een tijdje aan het aanslepen is. “Het is een pingpongspelletje tussen het federale niveau in België en Europa. Al zes maanden lang wordt met onze voeten gespeeld”, zegt Hedebouw in De Ochtend op Radio 1.

In andere landen zoals Italië, Portugal en Spanje zijn er wel al beslissingen genomen. Volgens Hedebouw kan onze regering een prijsblokkering vastleggen. En die moet behoorlijk ver gaan.

“Die moet er zijn van minstens 50%, anders komen we de winter niet door. Wie kan dat betalen? We moeten terug naar de prijzen van 2021, dat moet het streefdoel zijn.”

Ook op de overwinsten van energiebedrijven wordt nog altijd niet ingegrepen. “We zijn al negen maanden bezig met berekeningen. De burger betaalt verder en de ministers wachten. Er is in België geen wil om het geld te halen bij de grote spelers.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24