Raoul Hedebouw (PVDA): “Mensen moeten vroeger op pensioen kunnen gaan”

door: WVDS

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw wil dat mensen vroeger met pensioen kunnen gaan. Hij is niet tevreden met de plannen van de Vivaldi-regering en vindt dat een loopbaan van 40 jaar volstaat.

“Ik vind dat mensen vroeger met pensioen moeten kunnen gaan. De gemiddelde leeftijd in goede gezondheid is 62,5 jaar in België. Dat wil zeggen dat de mensen moe gewerkt zijn.”

“Laat de ouderen eens een beetje uitblazen. Met de PVDA hebben wij het voorstel dat je na 40 jaar gewoon een volledige loopbaan moet hebben. We moeten de pensioenen berekenen op 40 en niet op 45 jaar en de mensen laten vertrekken als ze genoeg gewerkt hebben.”

“Dit is een belangrijke strijd voor ons. Wij gaan hier de komende maanden mee door want hoe de Vivaldi-regering dit wil doen, dat is voor mij niet de juiste weg.” Volgens de meest recente peilingen boekt de PVDA een mooie vooruitgang in Vlaanderen, maar in Wallonië is PTB nog een heel stuk groter en na PS en MR de derde partij.

“Er speelt een historisch verschil. Met de industrialisering van Wallonië had je daar altijd een sterkere arbeidersbeweging. In Vlaanderen heb je het Vlaams Belang dat aanwezig is als anti-systeempartij, terwijl ze eigenlijk niet anti-systeem zijn."

Hedebouw maakt zich sterk dat de PVDA ook in Vlaanderen nog veel kiezers zal overtuigen. “Je zal zien over een paar jaar dat we nog sterk gaan groeien in Vlaanderen. Dat is ook nodig naar 2024 toe.”

Bekijk het gesprek met Raoul Hedebouw in bovenstaande video.