Regeringspartners ruziën over betaalbaarheid pensioenen: "Meer mensen moeten werken"

door: MRO
Egbert Lachaert Open Vld
Afbeelding bron: Photonews

De regering-De Croo moet zich buigen over de pensioenhervorming. Intussen gaat de discussie tussen partijvoorzitters verder. Egbert Lachaert (Open Vld) dient PS-voorzitter Paul Magnette van antwoord.

Egbert Lachaert lanceerde het voorstel dat mensen een loopbaan van 30 jaar moeten hebben met daaraan gekoppeld de voorwaarde dat ze 20 jaar daarvan effectief gewerkt moeten hebben om het minimumpensioen te krijgen.

Paul Magnette sprak van een provocatie. Hij stelt dat de helft van de bevolking uit de boot zou vallen als ze 20 jaar effectief moeten gewerkt hebben voor het minimumpensioen.

"Het doel van de pensioenhervorming is strijden tegen de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het voorstel van de liberalen zal ongeveer de helft van de mensen uitsluiten van het minimumpensioen. En 3/4 van hen zullen vrouwen zijn", klinkt het bij Magnette.

 

Egbert Lachaert dient Magnette van antwoord. "Het land zou er ernstig aan toe zijn indien de helft van de bevolking niet eens 20 jaar tijdens een loopbaan zou werken", schrijft hij op Twitter. Hij stelt dat zulk een socialistisch model financieel niet houdbaar zal zijn.

De voorzitter van Open Vld stelt dat de liberalen wel een verhoging van de pensioenen willen, maar dat meer mensen moeten werken om dat te betalen.