Rutten verklapt waar nieuwe belasting op komt: "Immens bedrag ophalen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Gwendolyn Rutten, ex-voorzitter van Open VLD, heeft verteld waar de regering de komende jaren een enorme bron van nieuwe inkomsten in ziet. En daar wordt heel hard werk van gemaakt.

De regering heeft inkomsten nodig, heel veel inkomsten. De coronacrisis kost handen vol geld en zal de komende jaren enorm doorwegen op het budget. Heel veel creativiteit is dan ook nodig om nieuwe belastingen te heffen.

In het regeerakkoord is opgenomen dat er een digitaks komt. Die moet de komende jaren beetje bij beetje verder uitgebouwd worden en ervoor zorgen dat de regering over de nodige financiële inkomsten blijft beschikken.

"Dat is een héél klein beginnetje van wat er nodig zal zijn, want de digitalisering moet inderdaad dringend beter belast worden. Als we op elke digitale transactie een minieme belasting heffen, kunnen we een immens bedrag ophalen. Daar moet het over gaan als we een rechtvaardige fiscaliteit willen, niet nog eens morrelen aan de huuropbrengsten", zei Gwendolyn Rutten (Open VLD) aan Knack.