Theo Francken zwaar aangepakt: "Wat een zielige vent ben jij geworden"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-Kamerlid Theo Francken ligt onder vuur nadat hij op het socialemediakanaal Twitter een oud bericht van Vlaams Belanger Stefaan Sintobin oprakelde.

Toen de Rode Duivels in 2020 op het EK voetbal tegen Rusland moesten spelen, liet Sintobin duidelijk verstaan voor de Russen te zullen supporteren. Hij postte een tekening van een beer, met Russische vlag om de nek en machinegeweer in de poten.

Het is die tekening die Francken nu bovenhaalde. "Verhuis gerust en neem Filip Dewinter mee", schreef hij erbij.

"Wat een zielige vent ben jij geworden", reageerde Sintobin.

"Zielige vent?! Zeg dat tegen al die honderden dode Oekraïners", beet Francken van zich af.

Sintobin antwoordde: "Belachelijk. Je weet perfect dat mijn tweet over voetbal gaat van vorig jaar, waarbij jij blijkbaar voor België supporterde... Je hebt zelfs de datum laten staan."

Chris Janssens

"Een tweet over een voetbalmatch van een jaar geleden misbruiken in een oorlogssituatie om een tegenstander te treffen. Poetin zou het niet beter kunnen", reageert Vlaams Parlementslid Chris Janssens.

"Sinds Theo Francken door de partijraad van N-VA werd weggestemd als ondervoorzitter is hij het spoor kwijt."

Francken verwijderde de tweet in kwestie. "De foto ging over EK voetbal, ik had dat eerst niet goed begrepen. Was intellectueel oneerlijk. Ergernis over de pro-Russische houding van Dewinter en co blijft torenhoog. VB moet klare wijn schenken."

Download nu de gratis app van Redactie24