Vandenbroucke spreekt klare taal over onze pensioenen: "Dat moet er écht komen"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De federale begroting gaat diep in het rood. Minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) benadrukt dat de nodige hervormingen moeten doorgevoerd worden om de begroting opnieuw gezond te krijgen. Daarnaast spreekt de minister klare taal over de pensioenhervorming.

De federale begroting kleurt dieprood. "We hebben met de federale regering de afgelopen jaren diep in onze kas moeten grijpen. We hebben alles gedaan om vaccins, testmateriaal te kopen, zorg te ondersteunen, zelfstandigen te helpen en dan kregen we de energiecrisis", verklaart Frank Vandenbroucke in 'De zevende dag' op Eén.

"Die inspanningen laten diepe sporen na in onze federale begroting. We moeten die begroting opnieuw gezond krijgen. Dat is essentieel want een begroting is een instrument om mensen te beschermen."

"Het is duidelijk dat we de begroting de komende jaren opnieuw op het juiste spoor moeten krijgen." Daarbij beklemtoont de minister dat de nodige hervormingen noodzakelijk zijn. "Het is niet meer van hetzelfde dat ons gaat helpen, we moeten hervormen."

"Het werken van mensen moet beloond worden", stelt Frank Vandenbroucke. Hij spreekt dan ook klare taal over de pensioenhervorming. Wie langer werkt, moet daar financieel ook echt beter van worden.

"Ik wil dat mensen vooral langer aan het werk kunnen blijven en gemotiveerd en beloond worden om langer te werken. Dat is dringend. De pensioenbonus moet er echt komen."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app