Vlaamse kritiek op plannen staatshervorming PS: “Ze kunnen het niet betalen”

door: BVDO
Bart De Wever en Paul Magnette
Afbeelding bron: Photonews

PS-voorzitter Paul Magnette wil een nieuwe staatshervorming waarbij de gemeenschappen volledig verdwijnen, maar drie of vier gewesten in de plaats komen. 

Vooral de situatie van Brussel is een groot probleem. Volgens Magnette zijn er geen Vlamingen in Brussel, maar bestaan er enkel Nederlandstalige Brusselaars. Dat zei hij in ‘C’est pas tous les jours dimanche’ op RTL. 

Bij het Vlaams Belang wil men niet weten van de plannen van de PS voor Brussel. “De PS wil alle gemeenschapsbevoegdheden naar de gewesten brengen terwijl Brussel dat niet kan betalen”, zegt Brussels parlementslid Dominiek Lootens-Stael aan Knack. 

Kamerfractieleidster Barbara Pas treedt haar partijgenoot daarin bij. “Het is duidelijk dat de PS een offensief tegen Vlaanderen en alle Vlamingen die in Brussel werken en wonen is gestart. Men wil het de Vlamingen lastig maken en hen desnoods uit Brussel verjagen, maar men wil wel hun geld incasseren, denk maar aan de stadstol.” 

Pas hoopt dat ook de N-VA inziet wat de PS wil doen. “En met deze PS wil Bart De Wever de toekomst in dit land uittekenen? Ik hoop dat de N-VA samen met ons de Vlaamse belangen, ook in onze hoofdstad Brussel wil blijven verdedigen!”