Wat zal België doen met 6 miljard Europees geld? Premier De Croo licht toe

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

België krijgt 5,95 miljard de Europese relancefondsen. De verschillende regeringen bereikten een akkoord over de verdeling van dit geld. Premier Alexander De Croo licht toe waar vooral in geïnvesteerd zal worden.

"Iedereen weet dat onze economie bijzonder hard geraakt is en dit Belgisch investeringsplan gaat onze economie sterker maken en vooral ook vernieuwen", verzekert Alexander De Croo (Open Vld) in De Ochtend op Radio 1.

"Dit gaat vooral over investeringen die gaan naar digitalisering, het duurzamer maken van onze economie, de productiviteit verhogen. Het is een belangrijke stap dat er een akkoord is gevonden over welk soort projecten de verschillende regeringen kunnen indienen, wat de samenhang tussen die verschillende projecten moet zijn."

Door te investeren in activiteiten die voor economische groei en jobs zorgen, zal de welvaart versterkt worden. 

"De investeringen die we gaan doen zijn investeringen die economische activiteit, economische groei en innovatie gaan mogelijk maken. Dat versterkt economische weefsel versterkt de welvaart. De fundamentele oplossing is zorgen dat er groei gecreëerd wordt, dat er jobs gecreëerd worden."