"Werkloze met sociaal tarief heeft meer dan wie in restaurant werkt, dat is niet normaal"

door: MRO
Georges-Louis Bouchez
Afbeelding bron: Photonews

Georges-Louis Bouchez in voorzitter van de Franstalige liberale partij MR. Hij vindt het niet normaal dat iemand die werkt aan een lager loon uiteindelijk minder verdient dan een werkloze die van het sociaal tarief voor energie geniet.

"De redenering waarbij je enkel wil geven aan een bepaalde categorie, daarbij gaat het altijd om dezelfde mensen. Namelijk die mensen die onder de inkomensgrens van 1500 euro vallen."

"Dat zorgt voor een diepe ongelijkheid binnen de middenklasse die dit niet meer aankunnen", vertelt Georges-Louis Bouchez in 'De afspraak op vrijdag'.

Wie het sociaal tarief krijgt, heeft financieel een enorm voordeel ten opzichte van wie geen sociaal tarief krijgt. "Als je vandaag de dag van het sociaal tarief geniet, dan verdien je 500 euro meer dan wie er geen recht op heeft."

Bouchez klaagt aan dat sommige mensen die aan een lager loon werken uiteindelijk minder geld overhouden dan iemand die niet werkt en het sociaal tarief krijgt.

"Als je werkloos bent in België en zo'n 1300 à 1400 euro verdient en je hebt recht op het sociaal tarief, dan heb je meer geld dan iemand die met een bus rijdt of die in een restaurant werkt. Want dan krijg je 500 euro extra. Dat is niet normaal."