Maureen Vanherberghen overladen door kritiek na incident: "Je moest je schamen"

door: LHX
Maureen Vanherberghen
Afbeelding bron: VTM

Tijdens het Gala van de Gouden K's zorgde Maureen Vanherberghen voor een spannend moment. Ze wilde een ballon kapotbranden met een vlammenwerper, maar hield die omgekeerd vast.

In plaats van de ballon stak Maureen Vanherberghen haar eigen haar in brand. Het vuur doofde gelukkig meteen uit en ze slaagde erin om haar kalmte te bewaren.

"Ik besef dat het er op tv heel heftig uitzag, veel heftiger dan dat het voor mij was", reageert ze op Qmusic. "Op die beelden lijkt het echt alsof mijn hele hoofd eraan is, maar dat is gelukkig niet zo. Alleen de haren die op mijn schouder hingen, waren wat verschroeid. Verder is er niks aan mijn kleren verbrand of gesmolten."

Wat ze véél erger vindt dan het incident zelf, is alle reacties. "Je moest je schamen", heeft ze onder andere al gehoord. Nochtans was alles goed gerepeteerd, wist de preventieadviseur ervan en waren de hulpdiensten aanwezig.

"Wij doen al tien jaar zulke dingen. Als het goed gaat, kraait er geen haan naar. Als het één keer fout gaat, zijn de aasgieren daar", klaagt ze. "Fouten gebeuren, je kan zoveel voorbereiden als je wil."