Dokters vragen zich nu af: Is Queen Elizabeth hieraan overleden?

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De Britten rouwen om hun geliefde koningin Elizabeth, die op 8 september in het Schotse Balmoral Castle overleed.

De Queen was met haar 96 lentes de jongste niet meer, maar toch kwam haar overlijden vrij plots. Enkele dagen eerder had ze de nieuwe Britse premier Liz Truss nog ontvangen.

In de Britse media wordt gespeculeerd dat het overlijden van haar echtgenoot, prins Philip, anderhalf jaar geleden, een rol gespeeld zou kunnen hebben. Stierf de Queen aan een gebroken hart?

"Er bestaat geen echte wetenschap rond, maar het is zeker een fenomeen dat geobserveerd wordt", vertelde een dokter aan The Daily Mail.

"Het gaat meer over het verliezen van je 'wil' dan over je gezondheid in sommige opzichten."

"Vanuit een fysiologisch oogpunt moet de dood van prins Philip haar ernstige stress bezorgd hebben, waardoor haar lichaam te kampen kreeg met een verhoogd cortisolniveau."

Kettingreactie

Een hartchirurg vertelde aan het Australische nieuwsmedium ABC dat de stress van het verlies van een partner een kettingreactie kan veroorzaken, die kan bijdragen tot iemands dood.

"Wat we weten is dat bij sommige mensen het verlies van een dierbare, of een ander stressvol moment in het leven, een heleboel reacties teweegbrengt in het lichaam en in je geest. Die kunnen ziektes en soms het overlijden veroorzaken."