Geweldige anekdote over koningin Elizabeth gaat viraal: Dit grapje haalde de Queen uit

door: STS
Queen Elizabeth
Afbeelding bron: Photonews

Het overlijden van de Britse koningin Elizabeth dompelt het Verenigd Koninkrijk en veel mensen daarbuiten in rouw.

Maar het is ook een moment om terug te blikken op de mooie momenten uit het rijkgevulde leven van de Queen.

Reporter Lia van Bekhoven, die in Londen werkt als correspondent voor onder meer de VRT en Knack, deelde haar favoriete anekdote over de Queen.

Richard Griffin, een voormalige politieagent die instond voor de bewaking van de Queen, vertelt in onderstaande video hoe hij met de koningin op wandel was in de natuur, toen ze twee Amerikaanse toeristen tegenkwamen.

"Het was meteen duidelijk dat ze de koningin niet herkenden, maar dat is niet erg. Ze vertelden haar wat ze al gezien hadden en wat ze nog gingen bezichtigen. En toen vroegen ze: 'Waar woont u?'"

"En de koningin antwoordde: 'Ik woon in Londen, en heb nog een vakantiehuis, hier achter de heuvels'."

"Toen vroegen ze hoelang ze hier al kwam, waarop de koningin zei dat ze hier sinds haar kindertijd al kwam. Vervolgens zeiden ze: 'Dan moet je de koningin vast al eens ontmoet hebben'."

"En meteen zegt ze: 'Ik heb haar nog niet ontmoet, maar Richard hier wel, vaak zelfs'. Waarop de man mij vraagt: 'Wat is ze voor iemand, de koningin?'"

"Ik kende haar natuurlijk al lang en wist dat ik een grapje kon uithalen. Dus zei ik: 'Ze kan soms heel chagrijnig zijn, maar ze heeft een geweldig gevoel voor humor'."

"Voor ik het weet, staat de man met zijn arm rond mijn schouder, geeft hij zijn fototoestel aan de Queen en vraagt hij of ze een foto van ons kan nemen."

"Daarna wisselden we van plaats en nam ik een foto van het koppel met de Queen. We hebben niets gezegd. Toen ze weg waren, zei de Queen: 'Ik zou graag een vlieg op de muur zijn wanneer hij die foto thuis aan zijn vrienden toont en iemand hem zegt wie ik ben'."

Griffin vertelde zijn verhaal in juni, ter gelegenheid van het jubileum van de koningin. Nu worden de beelden massaal gedeeld op sociale media.