Grote afwezige tijdens kroning van Charles III

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

De Britten hebben twee feestelijke weekends op het programma staan. Volgende week zaterdag vindt in Liverpool het 67e Eurovisiesongfestival plaats, vandaag is er een feestje van een andere orde aan de gang. Koning Charles wordt op dit eigenste moment officieel tot koning van het Verenigd Koninkrijk gekroond.

Iets voor 12 uur (11 uur Britse tijd) arriveerden Charles en Camilla in Westminster Abbey en ging de viering van start. Voor de ogen van de hele wereld wordt de inmiddels 74-jarige Charles vandaag gezalfd en tot koning gekroond.

Een heugelijke gebeurtenis die bijgewoond wordt door heel wat internationale gasten. Naast ons koningspaar is ook Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, in Londen aanwezig. Uiteraard tekent ook de naaste familie van Charles en Camilla present.

Niet iedereen is echter naar Londen afgezakt. Grote afwezige op de kroning is Meghan Markle, de echtgenote van prins Harry. Officieel omdat de Amerikaanse liever in Californië blijft om de vierde verjaardag van haar zoontje Archie te vieren.

Harry, de jongste zoon van Charles en wijlen Diana, zakte wél af naar Londen. Opvallend, de prins moet genoegen nemen met een plaatsje op de derde rij. Dat het al een tijdje niet meer botert tussen Harry en de rest van de koninklijke familie is dan ook een publiek geheim.