Indrukwekkende foto's van kroning King Charles onthaald op massaal veel kritiek: "Wat een grap"

door: LHX
Prins Charles en prins Harry
Afbeelding bron: Photonews

Op 6 mei vond de kroning van koning Charles plaats. Er werden die dag ook enkele familieportretten genomen.

"Een officieel portret na de kroning van koning Charles III en koningin Camilla", staat er te lezen op de Instagrampagina van de Britse koninklijke familie. Op de bijhorende foto staat de koninklijke familie in volle glorie.

Op veel enthousiasme kan het beeld echter niet rekenen. Vooral het feit dat Camilla niet meer koningin-gemalin genoemd wordt, maar koningin, schiet bij velen in het verkeerde keelgat. 

"Camilla is geen koningin", wordt er gereageerd. "Ze zal het nooit zijn, wat ze ook doet." "Als Camilla koningin kan zijn, kan Harry zijn wat hij maar wil!"

Prins Harry is een ander onderwerp van kritiek. Er zijn veel mensen die hem en Meghan Markle missen op de foto. "Gewoon niet compleet zonder Harry en Meghan", klinkt het. "Ik weet dat Harry niet langer een werkende royal is, maar het voelt gewoon verkeerd dat Charles' zoon er niet bij was. Zijn 'koningin' brak elke denkbare regel, maar dat is oké."

"Dit is een perfect voorbeeld van waarom dit hele instituut afgeschaft moet worden", wordt er geconcludeerd. "Het is oud en de regels gelden niet voor iedereen." Wat een grap van een familie, ik vraag me af hoe lang de Britten dit zullen steunen."