Koning Filip beseft: "Veel burgers vragen zich af of ze hun rekeningen kunnen betalen"

door: MRO
Koning Filip
Afbeelding bron: Photonews

In zijn kersttoespraak zegt koning Filip dat de energiecrisis en de hoge inflatie onze welvaart in gevaar brengen en dat hij zich bewust is van het feit dat veel burgers zich elke dag afvragen of ze hun rekeningen zullen kunnen betalen.

Koning Filip vertelt in zijn kersttoespraak over de oorlog in Oekraïne. "Bovenop deze tragedie kwamen de energiecrisis en de hoge inflatie, die onze welvaart in gevaar brengen. Veel van onze medeburgers vragen zich elke dag af of ze hun rekeningen voor elektriciteit, verwarming en voedsel wel zullen kunnen betalen. Deze onzekerheid brengt grote zorgen met zich mee."

Verder verwijst de koning naar de klimaatverandering. "Dat is ook zo met de verandering van het klimaat, waarvan we de gevolgen nu al in ons eigen land zien. Zo kende België het afgelopen jaar een ongezien droge zomer, na de zondvloed en de overstromingen van 2021."

Koning Filip spreekt de Belgen moed in. "Al deze crisissen kunnen leiden tot ontmoediging, tot een gevoel van machteloosheid en angst. We moeten die gevoelens horen – en nieuwe hoop geven aan wie de moed verliest."

"Er zijn geen eenvoudige antwoorden voor de uitdagingen waarvoor we staan. Maar we zùllen er antwoorden voor vinden. Dankzij onze creativiteit en ons doorzettingsvermogen."