Jan Jambon waarschuwt in kersttoespraak: "Als die cijfers niet omlaag gaan, wordt het bijzonder onaangenaam"

door: STS
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft in zijn kersttoespraak gewaarschuwd dat de cijfers niet verder mogen stijgen. Anders dreigen we nog meer van onze vrijheid te verliezen.

"Ik zou u zo graag aan de vooravond van Kerstmis een blij verhaal brengen. Maar de omstandigheden zijn er niet naar. Als we die cijfers en die curve niet omlaag krijgen, bestaat de kans dat we nog meer van onze vrijheid moeten prijsgeven. Dat zou bijzonder onaangenaam zijn."

"Maar uiteindelijk blijft gezondheid ons kostbaarste goed. Het is bemoedigend dat de meeste Vlamingen de noodzakelijke maatregelen correct opvolgen. Tegelijk zijn er enkelingen die wetens en willens de afspraken overtreden. Zij brengen hiermee onze gezondheid nog meer in gevaar. Dat is onaanvaardbaar. Tegen hen zullen we harder optreden."

"Toch blijf ik hoopvol. We gáán deze oorlog winnen. Op menselijk vlak en op economisch vlak. Het hangt mee van ons af hoe snel we deze miserie te boven komen. Laten we nu doorzetten. Nu doorgaan. Nu doorduwen. Op een dag zullen we weer kunnen vieren", aldus Jambon.