Koning Filip en koningin Mathilde "diep verslagen" na overlijden Queen Elizabeth: Deze boodschap hebben ze

door: STS
Koningin Mathilde - Queen Elizabeth - Koning Filip
Afbeelding bron: Photonews

Koning Filip en koningin Mathilde hebben hun rouwbetuigingen uitgesproken na het overlijden van de Britse Queen Elizabeth. Ook eerste minister Alexander De Croo en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden deden dit.

"Wij zijn diep verslagen door het nieuws over het overlijden van Hare Majesteit koningin Elizabeth II", laten koning Filip en koningin Mathilde in een officiële reactie weten.

"Ze was een buitengewone persoonlijkheid. We bewaren voor altijd dierbare herinneringen aan deze grote Dame, die tijdens haar hele koningschap blijk gaf van waardigheid, moed en toewijding."

"Elke van onze ontmoetingen staat voor altijd in ons geheugen gegrift. Het Verenigd Koninkrijk verliest een bijzondere vorstin, die een diepe stempel heeft gedrukt op de geschiedenis."

"We willen onze oprechte deelneming betuigen aan de koninklijke familie en aan het Britse volk. Rust in vrede, Majesteit, aan de zijde van uw geliefde echtgenoot."

"Stabiliteit en waardigheid"

"België condoleert het Britse koningshuis en de Britse bevolking. Moge Hare Majesteit Queen Elizabeth II in vrede rusten", schrijft premier De Croo op Twitter.

"Gedurende meer dan 70 jaar was zij een baken van stabiliteit en waardigheid voor het Britse volk."

Minister Verlinden schrijft: "Mijn gedachten zijn bij de familie van Hare Majesteit de Queen en de mensen in het Verenigd Koninkrijk, voor wie ze gedurende meer dan 70 jaar een trouwe leider was. Ik zal mij haar herinneren als een sterke vrouw en een bron van inspiratie en wijsheid."