Koning Filip en koningin Mathilde vinden peperdure nieuwe school voor prins Emmanuel: Het inschrijvingsgeld is enorm

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Ook de kinderen van koning Filip en koningin Mathilde werken vandaag hun eerste schooldag af van het nieuwe schooljaar. Het vorstenpaar heeft ook voor prins Emmanuel een nieuwe school gevonden.

Prins Emmanuel wordt binnenkort 15 jaar. Hij gaat nu naar de International School of Brussels (ISB), een Engelstalige privéschool in Bosvoorde. Het is ook de school waar zijn broer prins Gabriël les volgt.

De privéschool is wel peperduur. Alleen al het inschrijvingsgeld bedraagt 40.000 euro. Eerder ging prins Emmanuel naar Eureka in Kessel-Lo. Een school waar kinderen met leerstoornissen en structuurproblemen zoals dyslexie, dyscalculie en dyspraxie terechtkunnen.

Royaltywatcher Thierry Debels stelt zich wel vragen bij deze keuze. “Vraag is uiteraard of geen enkele Nederlandstalige school in Brussel of Vlaams-Brabant de jonge prins kan opvangen”, bedenkt hij zich bij Pnws.

“Of kijken ze in Laken nog steeds een beetje neer op ons onderwijs, zoals in de villa Clémentine van Monseigneur Laurent de Belgique, die zijn kinderen naar het Franse onderwijs in Ukkel stuurt…”