61-jarige vrouw moet fors ingrijpen door gigantische gasfactuur

door: BVDO
Aardgas
Afbeelding bron: Photonews

De energiekosten blijven gigantisch hoog en dat lijdt ook in onze moderne westerse maatschappij tot heel schrijnende verhalen.

De 61-jarige Wilma heeft haar gaskraan laten afsluiten, omdat ze 700 euro per maand moest betalen. De vrouw kon dat gewoon niet meer betalen en wil niet in de schulden geraken, zo vertelt ze aan De Gelderlander.

Ze voerde enkele ingrijpende veranderingen in haar manier van leven door. Gedaan met douchen, maar weer met een emmertje. Aardappelen kookt ze in de magnetron. Vlees kan ze nog één keer per veertien dagen permitteren en dat maakt ze klaar in de airfryer.

De vrouw overweegt nu om een abonnement op het zwembad te nemen. Dat kost wel wat, maar dan ze daar wel een warme douche nemen. Door sapjes van fruit en groenten te maken denkt ze voldoende voedingsstoffen binnen te hebben.

Om thuis te verwarmen zal ze deze winter met waxinelichtjes werken, waarop ze terracotta bloempotten zet. Zo hoopt ze voldoende warmte te hebben met drie van die constructies in de woonkamer.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24