Colruyt haalt uit nadat politicus hen beschuldigt van nauwelijks belastingen te betalen

door: BVDO
Colruyt
Afbeelding bron: Photonews

Het zat er zondag stevig op tussen Colruyt en Raoul Hedebouw. Dat was zo na uitspraken van de PVDA’er op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.

De PVDA wil voor de verkiezingen inzetten op koopkracht en belastingen. Op de nieuwjaarsreceptie van de partij haalde Raoul Hedebouw uit naar de Colruyt.

“Hoe is het mogelijk dat een schoonmaakster vandaag meer belastingen betaalt dan een multinational? Neem nu de Colruyt Group. Die boekte in 2022 liefst 1,8 miljard euro winst. Daarop betaalde ze in totaal 0,27 procent belastingen. 0,27 procent! Wablief?!”, klonk het.

Colruyt Group stuurde zondag nog een persbericht de wereld in om dat te ontkrachten. “Zoals blijkt uit de jaarrekening over het boekjaar 2022/23 werd er over een groepswinst van 250,9 miljoen euro circa 62,2 miljoen euro aan vennootschapsbelasting betaald, wat neerkomt op circa 24,8 procent”, klinkt het.

“Zo werd er in boekjaar 2022/23 een totale bijdrage van 974,5 miljoen euro gerealiseerd. Dit vertegenwoordigt 46,8 procent van de door Colruyt Group in België gegenereerde netto toegevoegde waarde.”