Colruyt reageert na grote drukte op vrijdag en doet oproep aan klanten

door: WVDS
Colruyt mondmasker
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag stonden er opnieuw lange rijen aan de supermarkten en laadden heel wat mensen kun winkelkar een stuk voller dan normaal. Het beeld van het hamsteren in maart duikt opnieuw op, al ziet men bij Colruyt toch grote verschillen met toen. Bovendien benadrukt men dat hamsteren absoluut niet nodig is.

“Wat de mensen nu kopen is absoluut niet te vergelijken met in maart. Bovendien is dit de start van de herfstvakantie en is het standaard al drukker dan normaal”, licht Hanne Poppe, persverantwoordelijke van Colruyt Group, toe aan Redactie24.

“We merken dat mensen terug iets meer kopen. Grotere hoeveelheden tout court, van alles, dus ook groenten en fruit, want er moet weer meer zelf gekookt worden. Dit effect komt mede door de sluiting van de horeca, telewerken, het begin van de herfstvakantie, …” 

Absoluut niet te vergelijken met toestanden in maart

“Natuurlijk speelt er ook een effect van voorzorgen nemen voor een lockdown. Terwijl dit eigenlijk niet nodig is, want de voedingswinkels blijven sowieso open en er is voldoende stock.”

“We merken dat bepaalde categorieën het inderdaad weer goed doen zoals toiletpapier, pasta, conserven, bloem …, maar absoluut niet te vergelijken met toestanden in maart. Om je een idee te geven: in maart 2020 zaten we met bloem aan 150% meerverkoop. Dat is nu absoluut niet het geval.”

“Er zijn voldoende voorraden en de logistiek kan goed volgen. Het is dus niet nodig om te hamsteren, er zal altijd voldoende stock zijn in de winkel. De maatregelen die nu gelden in de winkels zorgen er ook voor dat alles deftig en vlot kan verlopen, het is soms inderdaad druk in de winkels, maar binnen de geldende maatregelen.” 

Oproep om alleen te komen en verspreid over de dag

“Toestanden zoals in maart kunnen niet meer voorvallen want er mag maar een beperkt aantal mensen per keer in de winkel. De maatregelen die gelden in onze winkels: dragen van mondmasker is verplicht, maximum 1 klant per 10m², afstand van 1,5 meter bewaren, karren en handen ontsmetten, … “ 

”We roepen onze klanten op om alleen te komen winkelen en om verspreid over de dag hun aankopen te doen. We vertrouwen erop dat klanten, net als in het verleden, hun gezond verstand gebruiken", aldus Hanne Poppe.

“Online bij onze Collect & Go merken we dat mensen wel voorzorgen nemen door ietsje vroeger hun bestelling al door te geven om zeker te zijn van hun afhaalmoment. We doen er alles aan om de bestellingen zo vlot mogelijk te laten verlopen, zo hebben we nu meer afhaalslots dan in maart en april.”