Internetwinkel Bol.com maakt gigantische fout en grijpt in

door: BVDO
Afbeelding bron: Bol.com

Een onderzoek van het Nederlandse televisieprogramma Radar heeft aan het licht gebracht dat op Bol.com gemakkelijk onveilig speelgoed verkocht kan worden.

Het televisieprogramma Radar richtte een eigen webwinkel op en bood daarop speelgoed aan dat geen Europees CE-keurmerk had. Het verkochte speelgoed stond allemaal in een waarschuwingssysteem waarmee Europese landen elkaar informeren over gevaarlijke producten.

In november 2020 tekende Bol.com het Product Safety Pledge van de Europese Commissie, maar dat is niet veel meer dan een vrijblijvend iets zonder verplichten of straffen als er iets verkeerd loopt.

Bol.com reageerde op het voorval dat de verantwoordelijkheid niet bij hen ligt. "De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het aangeboden artikel ligt bij de partij die het artikel heeft ingekocht en het aanbiedt. Zodra je partner wordt van bol.com, word je gewezen op de geldende regel- en wetgeving waar bij de verkoop aan een consument aan moet worden voldaan", klinkt het in een mededeling.

De internetwinkel greep ondertussen al in. Vanaf volgende zomer moet elke verkoper van elk product een foto uploaden waarop de CE-markering duidelijk te zien is, anders kan het product niet verkocht worden.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24