Prijzen sterk gestegen bij Colruyt sinds lockdown: "We blijven de laagste prijzen aanbieden"

door: WVDS
Afbeelding bron: Colruyt

Test Aankoop volgt de prijzen in 9 supermarkten dagelijks op sinds de lockdown en stelt vast dat het winkelen sindsdien duurder is geworden. De prijsstijging is het meest uitgesproken bij Hyper Carrefour en Colruyt. Bij Colruyt benadrukt men dat het de laagste prijzen blijft aanbieden.

Test Aankoop volgt de prijsevolutie van 267 producten en concludeert dat Colruyt nu 3,5% duurder is dan 7 maanden geleden.

"Als Colruyt zijn we prijsvolger op de markt. Dat wil zeggen dat we op dagelijkse basis onze prijzen aanpassen, voor elk product, aan de prijzen van de concurrentie, om ervoor te zorgen dat onze klanten bij ons steeds de laagste prijs betalen", reageert Colruyt-woordvoerster Hanne Poppe bij Redactie24.

"Die laagste prijzen is iets waar we voortdurend blijven, en zullen blijven, op inzetten. Bij onze concurrenten worden promo's als promo getoond."

Nog altijd goedkoper

"Bij Colruyt worden promo's van concurrenten meteen in onze prijzen verwerkt. Als die promo verdwijnt, krijg je de indruk dat de prijs bij Colruyt sneller gestegen is dan bij concurrenten."

"In realiteit blijven we de laagste prijzen aanbieden op de markt. In totaliteit zie je nog altijd dat onze prijzen nog altijd 8%, 10%, 12% en in extremis 19% goedkoper zijn dan bij onze concurrenten. Dat is onveranderd gebleven, voor en na de lockdown."

Tags colruyt