Verandering aan populair product in de winkels van Kruidvat

door: STS
Kruidvat
Afbeelding bron: Photonews

In de winkels van Kruidvat wordt er een verandering doorgevoerd. Die zal het milieu ten goede komen, want er zal veel minder plastic gebruikt worden.

Kruidvat gaat de plastic schepsnoepzak vervangen door een duurzamere variant, gemaakt van papier. De plastic snoepzak maakt plaats voor een papieren variant in alle Kruidvat-winkels in België en Nederland. Goed voor een besparing van enkele tientallen tonnen plastic per jaar.

"Schepsnoep behoort al decennialang tot ons vaste assortiment en is een populair product", klinkt het. "Sinds maandag 12 februari vervangen we de bekende plastic puntzak door een duurzamere, papieren variant. Dit is een integraal onderdeel van onze duurzaamheidsdoelstellingen."

"Jaarlijks gaan er bij ons bijna acht miljoen snoepzakken over de toonbank. Als je alle plastic snoepzakken van een heel jaar achter elkaar zou leggen, kom je op 4.000 kilometer uit. Met de introductie van de papieren zak besparen we 32.000 kilo plastic per jaar."

"De papieren zak is een van de vele initiatieven om naast producten óók verpakkingen verder te verduurzamen. Het verlaagt ook de hoeveelheid plastic zwerfvuil."