Kirsten Flipkens heeft groot nieuws te melden

door: PMN
Kirsten Flipkens
Afbeelding bron: Photonews

Kirsten Flipkens heeft groot nieuws te melden. De 37-jarige tennisster heeft een ingrijpend besluit genomen.

Kirsten Flipkens stopt met tennissen. Ze maakte het nieuws zelf bekend na haar zege in de tweede ronde van Wimbledon. Zo zet ze definitief een punt achter haar tenniscarrière.

Kirsten zette vorig jaar al een punt achter haar enkelcarrière. Ze overleefde met haar Hongaarse dubbelpartner Timea Babos zondag de tweede ronde van Wimbledon. Mogelijk wordt de derde wedstrijd op Wimbledon de laatste in haar carrière.

"Voor ik naar Wimbledon vertrok, had ik opnieuw al veel minder tennis gespeeld. Ik ben wel blijven padellen, dus mijn volley heb ik wel onderhouden", motiveert 'Flipper' haar beslissing bij Sporza. "Ik weet dat het misschien niet zo professioneel overkomt. Maar nadat ik afscheid had genomen van het enkelspel, wilde ik alleen nog maar doen waar ik zin in had."

"De persoon die ik nu ben, is niet te vergelijken met toen ik nog enkel speelde. Toen was ik wel nog 100 procent bezig met mijn vak. Dat is het laatste jaar wel wat anders. In de volgende ronde spelen we tegen het duo Garcia/Stefani. Dat is wel een pittig affiche, maar ik kijk ernaar uit. Elk moment dat ik hier nog ben, neem ik mee."

Die volgende ronde is er vandaag al. Flipkens staat om 12 uur weer op de baan.