Nieuwe gesloten opvangcentra: Op deze plaatsen worden ze gebouwd

door: STS
Opvangcentrum - bedden
Afbeelding bron: Photonews

Er gaan nieuwe gesloten opvangcentra gebouwd worden in België. Het is ook al bekend waar die komen.

De nieuwe gesloten centra zullen gebouwd worden in het West-Vlaamse Jabbeke en in Jumet, in de provincie Henegouwen. De opvangcentra zullen samen zo'n driehonderd plaatsen bieden aan mensen die er worden opgevangen om gedwongen teruggestuurd te kunnen worden naar hun land.

Het terugkeercentrum in Jabbeke komt er ter vervanging van een asielcentrum in Brugge, viel verder te horen op de openbare omroep. Daarnaast komt er ook een vertrekcentrum in Steenokkerzeel en later een gesloten centrum in Zandvliet.

"Die twee nieuwe gesloten centra in Jabbeke en Jumet maken deel uit van een groter plan, waarmee we op termijn de capaciteit in ons land voor vasthouding in het kader van terugkeer zullen verdubbelen", vertelde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor op VRT 1.

Aannemer voor bouwwerken

"De ministerraad keurt vrijdag de aanbestedingsprocedures voor de twee nieuwe centra goed. Dat betekent dat we nu op zoek kunnen gaan naar een aannemer en dat nadien de bouwwerken opgestart kunnen worden."

"Wie niet in ons land mag zijn, moet terugkeren", zegt de Moor verder nog in een persbericht. "We werken daarvoor aan betere relaties met herkomstlanden, aan een betere terugkeerwetgeving en aan meer capaciteit in de gesloten centra."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags