Michel Wuyts doet gedurfde voorspelling over Tadej Pogacar: “Alleen hij komt in aanmerking”

door: AVL
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Na zijn fenomenale prestaties van vorig jaar, wist Tadej Pogacar dit voorjaar de lijn gewoon door te trekken. De Sloveen rijgt de zeges opnieuw aan elkaar.

Na eerdere zeges in de Strade Bianche en de Ronde van Catalonië, gaf Pogacar afgelopen weekend zijn voorjaar nog wat extra glans met een klinkende overwinning in Luik-Bastenaken-Luik, een monument dat hij ook al eens won in 2021.

Door zijn indrukwekkende palmares, zou men stilaan bijna vergeten dat Pogacar nog steeds "maar" 25 jaar is. Analist Michel Wuyts had in zijn column voor Het Laatste Nieuws dan ook niets dan lof voor de tweevoudige Tourwinnaar en maakte zelfs de vergelijking met Eddy Merckx.

"Ontdekkingsreiziger, grensverlegger, wereldveroveraar. De Messi van de fiets", aldus een lyrische Wuyts. "Hij, en alleen hij, sloeg de brug tussen ronde- en voorjaarswinst. Hij, en weer alleen hij, verbond succes in Vlaanderen aan klassiekers in Wallonië, Nederlands Limburg en Lombardije."

"Aan de zucht naar Merckxiaanse tijden kan maar één atleet voldoen: Tadej Pogacar. Zijn rivaal Vingegaard komt zelfs niet aan overwegen toe. Pogacar sprak in de aanloop naar Luik over ooit eens Roubaix. Wie durft zeggen dat hij daar nooit wint?"

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24