Sven Nys trekt aan de alarmbel: “Moet nu heel snel gebeuren”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Trek stopt eind dit jaar als sponsor van de ploeg van Sven Nys. Een nieuwe financiële input is meer dan ooit nodig.

Trek werd naamsponsor toen Telenet stopte bij de ploeg van Sven Nys. Omdat er eind 2021 nog geen nieuwe sponsor was ging de fietsenfabrikant door tot eind 2024.

Dat contract wordt niet meer verlengd. “Trek blijft wel op de truitjes aanwezig maar niet meer als tweede naamsponsor. Het gevolg is dat wij op zoek moeten naar een bijkomende partner”, zegt Nys aan Het Nieuwsblad.

Die zoektocht is al bezig, maar loopt niet eenvoudig en daar is ook een goede reden voor. “Ik vind het belangrijk dat er heel snel een volledige veldritkalender is zodat we potentiële partners kunnen meegeven waar wij voor staan en in welke periode we visibiliteit genereren.”

Voorlopig is enkel nog maar de kalender van de Wereldbeker bekend, maar niet van de andere circuits. Volgens Nys is het ook niet de meest voor de hand liggende periode om nieuwe sponsors aan te trekken.

Eén ding is wel zeker: Trek blijft aan boord als materiaalsponsor voor de ploeg. De beslissing om te stoppen zou volgens Nys niks te maken hebben met het feit dat er geen Wereldbekercross in de Verenigde Staten gereden wordt, zo voegt hij eraan toe.

Tags Sven Nys