Remco Evenepoel blikt terug op vreselijke moment dat hij over de muur ging: “Kreeg geen lucht meer”

door: PMN
Remco Evenepoel na val in Ronde van Lombardije
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel kwam zwaar ten val in de Ronde van Lombardije. Intussen zit hij weer op de fiets. Volgend seizoen kan hij weer koersen.

Remco blikt voor Telefacts nog één keer terug op het verschrikkelijke moment dat hij in die ravijn valt. “Ik heb met de buitenkant van mijn been die muur geraakt. Ik besefte dat ik overkop was gegaan”, legt de wielrenner uit.

“Het laatste wat ik zag was een zwart gat. De eerste tien seconden kreeg ik geen lucht meer. Ik kon ook niet recht door die breuken. Ik zag waar ik lag en riep om hulp, maar ik kon geen kracht zetten. Ik had het gevoel dat het een uur duurde voor er iemand bij mij was.”

“Ze komen op die plek toe en zien dan die fiets staan. Mensen hadden ook zoiets van hoe gaan we hem terugvinden. Ik wil ook niet weten wat er in die twee mannen hun hoofd omging toen ze mij vonden. Ik heb hen al veel bedankt en ik ga dat nog duizend keer doen.”

"Wil niet weten wat ze dachten toen ze mij vonden"

“Ik deed ook een Facetime met mijn ouders na mijn operatie in het ziekenhuis. Dat was moeilijk. Ik ben toen aan het huilen gegaan.”

“Dat is logisch. Mama heeft mij toen ook moed ingesproken want ik kreeg te horen dat ik de Giro ook niet zou kunnen rijden. De twee bochten waar het gebeurd is hebben we nog twintig minuten bestudeerd, de dag voordien.”

“De jongens voor mij maakten een fout en ik had schrik dat ze mij zouden raken. Ik ging in de remmen en toen raakte ik met mijn been de muur.”