Remco Evenepoel is thuis: "Zolang zal het nog duren voor ik weer top zal zijn"

door: PMN
Remco Evenepoel heeft het ziekenhuis na zware val in Ronde van Lombardije mogen verlaten
Afbeelding bron: Twitter Deceunick-QuickStep

Remco Evenepoel heeft maandagmiddag het ziekenhuis in Herentals mogen verlaten. Voor de renner wacht nu een lange revalidatie.

Remco Evenepoel kwam op zaterdag 15 augustus zwaar ten val in de Ronde Van Lombardije. Hij viel over een muurtje in de afgrond. Evenepoel lag een week in het ziekenhuis.

"De pijn is afgenomen en ook de medicatie is afgebouwd. Het betert. Ik ben er nog en daar trek ik me aan op. Ik heb geen verlamming en ik leef nog. Dat is voor mijn familie het belangrijkste", vertelt Evenepoel aan Sporza. "Vorige week zette ik op de dag van het BK tijdrijden mijn eerste stappen, op de dag van het EK mag ik naar huis. Ik kon die twee koersen winnen, maar dit voelt als een persoonlijke overwinning."

"Geen bloed, maar wel zweet en tranen"

"Ik moet zeker tot eind september zo goed als neerliggen. Af en toe mag ik eens stappen, maar dat is het maximum. Voor een renner zijn het vrij ingewikkelde breuken die 200 procent moeten zijn voor ik op een zadel kan zitten."
 
"Ik hoop dat het me geen bloed kost, maar wel veel zweet en tranen. Het wordt nog een lange en harde weg. We gokken op een half jaar voor ik top zal zijn, maar dat heb ik er voor over. Zoals ik al zei: ik trek me op aan het gegeven dat ik er nog ben en dat ik nog kan bewegen."