Voor Wout Van Aert is dit het hoogtepunt van het jaar: “En heeft niets met de koers te maken”

door: PMN
Wout Van Aert
Afbeelding bron: Photonews

We mogen wel zeggen dat Wout Van Aert een topjaar achter de rug heeft. Hij bezorgde heel wat mensen vreugde in een moeilijke tijd.

"Ik wil het niet overroepen, maar tijdens het wielerseizoen voelde ik wel dat de koers dit jaar nog méér betekende dan anders. Bij gebrek aan muziekfestivals en grote voetbaltornooien, haalden veel mensen hun ontspanning uit het wielrennen”, bedenkt Van Aert zich in Het Nieuwsblad.

“En als je dan, zoals ik, enkele grote koersen wint, dan maak je de mensen blij. Maar bon, ik heb gewoon mijn werk gedaan. De mensen in de zorg hebben veel méér gedaan dan dat."

Wout relativeert het wielrennen. "Nog meer dan vroeger, ja. Ik ben dankbaar dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en ik doe het met nog meer plezier dan vroeger.” 

“Maar ik besef ook steeds beter dat er nog belangrijke dingen zijn in het leven. Als je me vraagt wat voor mij het hoogtepunt van 2020 was, dan was dat geen koers, maar het ogenblik dat Sarah en ik te horen kregen dat we een kindje zouden krijgen."