Wout Van Aert eerlijk: “Onrealistisch om dit van mij te verwachten”

door: PMN
Wout Van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout Van Aert heeft al een fantastisch seizoen achter de rug. Het is nog niet gedaan want hij neemt ook weer deel aan het veldrijden.

Wout Van Aert spreekt in Voetbal/Sportmagazine over zijn deelname aan de Tour de France. “Mijn klassiek palmares uitbreiden blijft prioriteit. Dat plan ga ik niet omgooien om op een klassement in de Tour te mikken.” 

“Ja, ik ben lang meegegaan in het hooggebergte, maar er is een groot verschil tussen op kop rijden tot vijf kilometer van de top en meegaan tot de finish. En er ook drie weken lang élke dag te staan.”

"Onrealistisch dat ik ooit de Tour zou winnen"

Misschien kan hij ooit wel de Tour winnen? “Nee, dat vind ik onrealistisch”, is Van Aert eerlijk. “Ook omdat je dan op een heel andere manier moet trainen dan voor de klassiekers.”

“Misschien dat ik ooit het roer omgooi, maar dat is nog véraf. Dan zou ik ook eerst in Tirreno-Adriatico, de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland moeten schitteren.” 

“Op kortere termijn is dat wel mogelijk, zeker in rittenkoersen met een tijdrit, zoals Tirreno-Adriatico. Daar wil ik in 2021 wel voor een klassement gaan. En later ook in klimklassiekers als Luik en de Ronde van Lombardije.”