Ga je op reis op de wifi? "Pas op voor onaangename verrassingen"

door: MRO
factuur - rekening - paniek - oplichting
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Tienduizenden gaan tijdens juli en augustus op reis. Het wifi-wachtwoord vragen en verbinding maken met het internet doen we allemaal, maar Safeonweb waarschuwt en geeft tips om veilig te surfen. "Pas op voor onaangename verrassingen", klinkt het.

"Pas op voor open netwerken of "FREE WIFI SPOT" waarachter criminelen zich kunnen verschuilen. Deze criminelen kunnen niet alleen gevoelige niet-versleuteld gegevens (wachtwoorden, toegangscodes, enz.) stelen, maar ook je toestellen infecteren (of zelfs de controle erover nemen) door kwaadaardige software (malware) te injecteren", waarschuwt Safeonweb.

"In het algemeen zijn de netwerken die door hotels of andere instellingen worden aangeboden alleen veilig wanneer de verbinding tot stand wordt gebracht met een persoonlijk wachtwoord of wanneer het nodig is om via een beter beveiligde homepage te gaan."

Het is altijd beter om je eigen mobiele gegevens te gebruiken om te surfen, als je abonnement dat toelaat. Dat is altijd veiliger. Let wel op je verbruik, dit is niet aangewezen om bijvoorbeeld films te streamen.

Wil  je er meer over lezen, dan kan via deze link.