Reclame via telefoon beu? Op deze simpele manier raak je er voorgoed vanaf

door: STS
Telefoon - telemarketing
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Heb jij genoeg van onverwachte telefoontjes van telemarketeers? Dan is er een snelle en simpele oplossing.

Wie niet telefonisch gecontacteerd wenst te worden door verkopers die allerlei aanbiedingen aan de man proberen te brengen, kan zijn telefoonnummer op een lijst laten zetten.

Het gaat om de 'Bel me niet meer'-lijst. "Die zorgt ervoor dat je geen ongewenste reclame meer ontvangt via de telefoon", meldt de FOD Economie.

"Als je je op deze lijst inschrijft, moeten direct-marketingbedrijven je telefoonnummer en naam van hun contactlijsten schrappen. Bijgevolg mogen zij je niet meer bellen om hun producten en diensten te promoten, op straffe van boetes."

Het nummer dat je hiervoor moet bellen, is 028/82.19.75. Je krijgt een keuzemenu taal (druk 1 voor Nederlands), gevolgd door de bevestiging dat je je nummer wil toevoegen aan de 'Bel me niet meer'-lijst (druk opnieuw op 1). Wij deden de test: de hele procedure neemt nog geen halve minuut in beslag.

Wie desondanks toch nog door sommige bedrijven gebeld wordt voor marketingdoeleinden, kan dit melden op Meldpunt.belgie.be, onder de rubriek 'Reclame & klantenwerving', subrubriek 'Vervelende telefoontjes'.