Makers 'Thuis' zorgen nu al voor verrassing van formaat in nieuw seizoen: "Zal centraal staan"

door: STG
Leah Thys
Afbeelding bron: VRT/Thuis

Morgen start het 29ste seizoen van 'Thuis'. Aan de vooravond van de nieuwe reeks klappen de scenaristen al uit de biecht over wat we mogen verwachten van de verhaallijnen.

Hoe loopt de zwangerschapsvergiftiging van Tamara (Tine Priem) af? Bekent Marianne (Leah Thys) aan de politie dat zij Alexander (Erik Goossens) heeft gedood? En schiet Dieter (Raf Jansen) de zwangere Maité (Sara Gracia Santacreu) bij haar vlucht neer? Het zijn de drie grote cliffhangers waarmee de kijker de zomer werd ingestuurd.

"Maandag zullen die drie vragen in de startaflevering van het nieuwe seizoen meteen beantwoord worden”, zegt‘ Thuis’-woordvoerder Hans Roggen in Het Laatste Nieuws. “En daarbij zal er naast Tamara zeker nog één ander personage in het ziekenhuis belanden."

Ook over de algemene verhaallijnen klapt Hans Roggen al uit de biecht. “Vorig seizoen loerde het gevaar voortdurend om de hoek en gebeurde er altijd wel iets onverwachts. Onze scenaristen zorgden zo voor een constante dreiging en spanning. Onze kijker wisten dat duidelijk te waarderen. Dat merkten we aan de vele reacties op onze socials."

"In het nieuwe seizoen trekken we die lijn door en gaan we voor nog meer surprises zorgen. De kijker moet het gevoel krijgen dat er in ‘Thuis’ op elk moment van alles kan gebeuren", besluit hij.

Tags Thuis