Binnenkort grote verandering op til bij VRT1? “Thuis moet verdwijnen en Niels Destadsbader ook”

door: PMN
Thuis - Lowie - Viv
Afbeelding bron: Eén

Thuis’ is de populairste soap van het land. De kans bestaat dat ze straks zal verdwijnen. Het gevolg van een grote verandering bij de VRT.
 

Het zijn op 9 juni weer verkiezingen. In de peilingen ligt het Vlaams Belang voorop. De partij wil, als het kan, grote veranderingen invoeren bij de VRT.

Chris Janssens is ondervoorzitter bij het Vlaams Belang in ‘De Afspraak’ legt hij uit wat zijn partij van plan is met de VRT. “Geen entertainmentprogramma’s meer op de openbare omroep”, is hij duidelijk.

“Er is een private markt die voldoende entertainment voorziet voor de Vlaamse kijker. Daar moet de publieke omroep op kosten van de belastingbetaler geen concurrentievervalsing gaan organiseren.”

Vlaams Belang wil geen 'Thuis' meer op VRT1 en ook Niels Destadsbader moet weg

Vlaams Belang wil Niels Destadsbader ontslagen. “Hij heeft talent, maar die zullen op andere zenders ook wel aan bod komen. Daar is de VRT niet voor nodig.”

“Maar ook programma’s als ‘FC De Kampioenen’ en ‘Thuis’ kunnen niet meer bij de VRT. De zender moet meer met maatschappelijke thema’s bezig zijn en meer de Vlaamse identiteit benadrukken.”