Gaat dit veranderen in supermarkten? "Moet verboden worden, het is bedrog richting de consument"

door: STS
Supermarkt - winkelkar
Afbeelding bron: Photonews

Een nieuw fenomeen in de supermarkten stuit Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere tegen de borst. Ze wil deze praktijk verbieden.

Het gaat om "krimpflatie". Dat betekent dat voedingsproducenten minder in hun verpakking steken, maar wel dezelfde prijs vragen als voordien het geval was. Zo koop je minder eten, voor hetzelfde geld.

"Als je bijvoorbeeld een zakje chips hebt waar er plots minder in zit en dat ook minder is van gewicht, en dat zeggen ze er niet bij", haalde Melissa Depraetere als voorbeeld aan op VTM. "Dat mag ook gewoon in ons land, en ik vind dat wel verkeerd."

"Want niemand gaat met zijn weegschaal naar de winkel om te controleren of er plots wat minder in een verpakking zit. Wij willen krimpflatie graag verbieden. Ik vind dat eigenlijk bedrog richting de consument."

Prijzen blokkeren

Vooruit wil het verder ook mogelijk maken om de prijzen van bepaalde producten te blokkeren wanneer die te fel zouden stijgen. "Veel producenten hebben massawinsten. Ik denk dat het niet verkeerd is om vanuit de overheid te zeggen: als de prijzen in ons land veel forser doorstijgen dan in andere landen, dan blokkeren we die gewoon."

Volg Redactie24 nu op Instagram