Belangrijke waarschuwing voor wie deze zomer in Frankrijk op autosnelweg rijdt

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Frankrijk voert de komende jaren een nieuw systeem van tolheffing in. De eerste snelweg zonder de traditionele péage is ondertussen een feit.

In Frankrijk willen ze af van de ellenlange files aan de tolhuisjes. Daarom zullen de slagbomen verdwijnen en wordt overal automatisch tol aangerekend voor wie voorbijrijdt.

De eerste snelweg die met het ‘flux libre’-systeem is uitgerust is de A79 tussen Montmarault en Digoin. Terwijl je aan 130 kilometer per uur voorbijrijdt wordt de nummerplaat gescand.

Wie een betaalbakje in de wagen heeft, zal de passages op zijn factuur zien verschijnen. Wie gewoon met de wagen passeert moet online binnen de drie dagen betalen.

Aan de afritten zijn ook betaalautomaten voorzien. Als je niet betaalt, dan riskeer je een boete van 90 tot 375 euro. Heel wat buitenlanders kregen die al in de bus.

Binnen de vijf jaar zou heel Frankrijk met een dergelijk systeem uitgerust worden, waardoor er geen files meer zouden ontstaan aan de tolstations. Dat zorgt ook voor meer veiligheid en voor minder vervuiling.