Geen editie in 2024: Betekent dit het einde voor het Autosalon?

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Er komt geen Autosalon in 2024. Dat heeft FEBIAC laten weten in een persbericht. Wat is er precies aan de hand?

"De Raad van Bestuur van FEBIAC heeft besloten om volgend jaar geen fysiek Autosalon te organiseren", klinkt het op de website van de Belgische en Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie.

De verklaring is te zoeken in de afwezigheid heel wat merken. "Het doel van FEBIAC is steeds de bezoekers een kwaliteitsvolle en representatieve ervaring te bieden.  Aangezien de voorwaarden daarvoor niet aanwezig zijn, heeft de Raad van Bestuur besloten het proces niet voort te zetten voor 2024."

Dit jaar lag de opkomst een stuk lager dan tijdens de vorige edities. Bovendien waren enkele belangrijke merken niet of slechts beperkt aanwezig. 

Dat is meteen ook de reden waarom het Autosalon in 2024 niet zal plaatsvinden, heel wat merken hebben al laten weten dat ze niet aanwezig zullen zijn.

Onder meer invoerder D'Ieteren, verdeler van Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Porsche, Lamborghini en Bentley, neemt niet deel. Dat weet Het Nieuwsblad. Daardoor zou het Autosalon niet representatief genoeg zijn.

Het is niet duidelijk of hiermee het doek valt over het Autosalon, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Dat de belangstelling van de bezoekers en van de merken afneemt, is alleszins niet positief voor de toekomst van het Autosalon.

Tags autosalon